おせち料理は新年の特別な料理として準備され、重箱にきれいに並べられます。
Osechi ryori is specially prepared New Year’s food, beautifully arranged in lacquer boxes.
おせち料理のそれぞれの料理や材料には健康や豊作、幸福、繁栄、長生きなどの意味があります。
Each dish and ingredient in osechi has meanings, such as good health, good harvest, happiness, prosperity, long life, and so on.
数の子などの黄色の料理や材料は繁栄を意味し、様々な豆は健康への願いを暗示します。
It’s said that yellow colored dishes and ingredients such as kazunoko symbolize prosperity and that various beans imply a wish for good health.
また、赤・ピンクと白の料理、白とピンクのかまぼこのようなものは祝いの色を示します。
Also, red/pink and white colored food, such as pink and white kamaboko slices represent celebration colors.
それぞれの料理を英語で書くと
昆布巻き simmered konbu rolls
黒豆 simmered black soy beans
栗きんとん mashed sweet potato with sweet chestnuts
田作り(ごまめ)candied dried sardines
数の子 salted herring roe
伊達巻 sweet omlet
かまぼこ fish cake
などなど。
アルクバーチャル英会話より抜粋